duminică, 27 mai 2012

Baby i miss you


Baby i miss you - Chris Norman


Christopher Ward Norman (n. 25 octombrie 1950) este un cântăreț britanic de soft rock . Norman a fost solistul Smokie ,  o trupă engleză de soft rock care a avut succes în Europa în anii 1970. „ Stumblin 'In ”, un duet din 1978 cu Suzi Quatro , a fost un mare succes american.

Ce să mai citim? 

Signify și Universitatea Boston confirmă eficiența radiațiilor UVC, reușește să distrugăvirusurile în doar câteva secunde.

Virusul Misterios

Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"

Măsuri de maximă protecție


Viață și carieră 

Chris Norman în 2020
Chris Norman în 2020

Odată cu apariția rock and roll-ului , Norman a achiziționat prima sa chitară la vârsta de șapte ani. Influențele sale muzicale timpurii au fost Elvis Presley , Little Richard și Lonnie Donegan .

În acești ani de început, părinții lui Norman s-au mutat foarte mult în țară, ceea ce a dus la el să meargă la nouă școli diferite și să locuiască în diferite locații din Anglia, cum ar fi Redcar, Luton , Kimpton și Nottingham . Cu toate acestea, în 1962, familia s-a mutat înapoi în orașul natal al mamei lui Norman, Bradford . Apropiindu-se de cea de-a douăsprezecea aniversare, Norman a început la Școala Gimnazială Sf. Beda, unde urma să-i cunoască pe Alan Silson și Terry Uttley, viitori membri ai Smokie .

În adolescență, influențați de noua eră a grupurilor precum The Beatles și The Rolling Stones și apoi cântărețul folk , Bob Dylan , Norman și Silson au început să se întâlnească și și-au petrecut aproape tot timpul liber învățând piese noi pe chitare. Au reușit să-l convingă pe Uttley să li se alăture și, împreună cu un prieten baterist numit Ron Kelly, și-au format prima trupă. Yenul, Essence și Long Side Down au fost doar câteva dintre o varietate de nume pe care și le-au numit înainte de a se stabili pe „Elizabetanii”. Când Ron Kelly a părăsit grupul în 1973, un vechi prieten numit Pete Spencer a fost rugat să preia tobei, iar grupul, care urma să devină Smokie, era complet.

Între 1974 și începutul anilor 1980, Smokie sa bucurat de succes în turnee în întreaga lume, dar tensiunea și presiunea de a fi în permanență departe de casă și familie începeau să-i spună lui Norman. La începutul anilor 1980 a decis să petreacă mai mult timp scriind și lucrând în studio. Norman și Spencer au lucrat împreună la melodii pentru alți artiști, inclusiv hituri pentru Kevin Keegan (" Head Over Heels in Love ", un hit nr. 31 din Marea Britanie),  și piesa echipei de fotbal din Anglia "This Time (We'll Get) Este corect) ".  De asemenea, a lucrat cu Agnetha Fältskog (pe albumul ei solo), Racey (co-scriitor la „Baby It's You”), Donovan ),  și Heavy Metal Kids .

În 1978, Norman a înregistrat un duet cu Suzi Quatro , „ Stumblin 'In ”, care a realizat numărul 4 în SUA Billboard Hot 100 și a vândut peste un milion de exemplare. 

Cariera solo a lui Norman a decolat în 1986 cu piesa „ Midnight Lady ”, care a fost un succes în toată Europa, ocupând locul unu în Germania timp de șase săptămâni (unde a vândut 900.000 de copii).  Succes suplimentar urmat de piesele „ Some Hearts Are Diamonds ”, „ No Arms Can Ever Hold You ”, „ Broken Heroes ”, „Fearless Hearts”, „Sarah” și „Baby I Miss You”.  În 1994, Norman a fost onorat de CMT Europe drept „Star video internațional al anului”.

În 2004, a participat la Comeback Show la postul de televiziune german ProSieben și a interpretat „Stumblin 'In” ca duet cu CC Catch . În episodul final al emisiunii, i s-a alăturat Smokie pentru piesa finală.

La 2 iunie 2007, Norman a cântat la Festivalul Peel Bay, Isle of Man . 

Norman continuă până în prezent să înregistreze și să concerteze în toată Europa și nu numai.  Source AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu