joi, 24 mai 2012

Indicatori de securitate - Conexiune securizată

Indicatori de securitate pentru site-urile web



Când vă conectaţi la un site web, Google Chrome poate afişa detalii despre conexiunea dvs. şi vă poate alerta dacă nu reuşeşte stabilirea unei conexiuni complet securizate cu site-ul. Aflaţi despre setările de securitate pentru Google Chrome.

Verificaţi dacă site-ul foloseşte o conexiune securizată (SSL)

Dacă introduceţi informaţii personale delicate pe o pagină, căutaţi o pictogramă lacăt în stânga adresei URL a site-ului din bara de adrese, pentru a vedea dacă site-ul utilizează SSL. SSL este un protocol care creează un tunel criptat între computerul dvs. şi site-ul pe care-l vizitaţi. Site-urile pot folosi SSL pentru a împiedica terţele părţi să aibă vreun amestec pe traseul informaţiei prin tunel.

Site-ul nu utilizează SSL Cele mai multe site-uri nu au nevoie să utilizeze SSL deoarece ele nu manipulează informaţii delicate. Evitaţi să introduceţi informaţii delicate, ca de exemplu nume de utilizator şi parole, pe pagină.

Google Chrome a stabilit cu succes o conexiune securizată la site. Căutaţi această pictogramă şi asiguraţi-vă că adresa URL are domeniul corect, dacă vi se cere să vă conectaţi pe site sau să introduceţi informaţii delicate în pagină.


  1. Planet REBOOT

  2. Ttatăl fondator al Uniunii Europene.            

  3. Colonizarea de pe Marte !

  4.   Ne pregătim pentru Marte

  5.    Robot pe Marte

  6.   Ce să mai citim?

  7. Tatăl fondator al Uniunii Europene.            

  8. Colonizarea de pe Marte !

  9.   Ne pregătim pentru Marte

  10. Colonizarea Marte poate determina umanitatea să-și modifice ADN-ul ?

  11. Cine mai urăște să poarte mască?


Dacă un site utilizează un Certificat de validare extinsă SSL (EV-SSL), veţi vedea afişat, lângă pictogramă, şi numele organizaţiei, cu text de culoare verde. Asiguraţi-vă că browserul este setat pe„Verificaţi dacă certificatul serverului a fost revocat” pentru a identifica site-urile cu certificate EV-SSL.

Site-ul utilizează SSL, dar Google Chrome a detectat conţinut nesecurizat pe pagină. Fiţi atent(ă) dacă introduceţi informaţii delicate pe această pagină. Conţinutul nesigur poate constitui o oportunitate de acces pentru o persoană care doreşte să modifice aspectul paginii.

Site-ul utilizează SSL, dar Google Chrome a detectat fie conţinut nesigur pe pagină, fie probleme cu certificatul de securitate al site-ului. Nu introduceţi informaţii delicate pe această pagină. Certificatul de securitate nevalid sau alte aspecte grave legate de https ar putea indica faptul că cineva încearcă să modifice conexiunea dvs. la site.

Mesajele de avertisment SSL

Este posibil să primiţi un mesaj de avertisment când Chrome detectează că site-ul pe care îl accesaţi poate fi dăunător pentru computerul dvs.





Mesaj de avertisment

Ce înseamnă


Acesta probabil nu este site-ul pe care îl căutaţi!

Acest mesaj apare când adresa URL afişată în certificatul site-ului nu se potriveşte cu adresa URL reală a site-ului. Este posibil ca site-ul pe care încercaţi să îl accesaţi să pretindă că este alt site.


Certificatul de securitate al site-ului nu este de încredere!

Acest mesaj apare dacă certificatul nu a fost emis de către o organizaţie terţă parte recunoscută. Deoarece oricine poate crea un certificat, Google Chrome verifică dacă certificatul site-ului provine de la o organizaţie de încredere.

Certificatul de securitate al site-ului a expirat ! sau Certificatul de securitate al site-ului nu este încă valabil !

Aceste mesaje apar dacă certificatul site-ului nu este actualizat. Prin urmare, Google Chrome nu poate verifica dacă site-ul este sigur.

Certificatul de securitate al site-ului este revocat!

Acest mesaj apare dacă organizaţia terţă parte care a emis certificatul site-ului a marcat certificatul ca nevalid. Prin urmare, Google Chrome nu poate verifica dacă site-ul este sigur.

Aflaţi mai multe detalii despre site

Faceţi clic pe pictograma  sau pe pictograma lacăt pentru a afişa mai multe detalii despre identitatea site-ului, despre conexiunea dvs. şi despre istoricul dvs. de vizitare pentru site.

Identitatea site-ului



Site-urile care folosesc SSL furnizează browserului certificate de securitate pentru a-şi confirma identitatea. Oricine poate crea un site web pretinzând că este un alt site, dar numai site-ul autentic deţine un certificat de securitate valid pentru adresa URL pe care încercaţi să o accesaţi. Certificatele nevalide pot indica faptul că cineva încearcă să corupă conexiunea dvs. la site.

Certificatul de securitate al site-ului este valid şi a fost confirmat de către o autoritate terţă parte de încredere.

Site-ul nu a furnizat browserului un certificat de securitate. Acest lucru este normal pentru site-uri obişnuite HTTP (căutaţi pictograma în bara de adrese), pentru că certificatele sunt furnizate de obicei numai dacă site-ul utilizează SSL.

Google Chrome a detectat probleme cu certificatul de securitate al site-ului. Ar trebui să acţionaţi cu prudenţă deoarece este posibil ca site-ul să pretindă că este un alt site, cu scopul de a vă păcăli să oferiţi informaţii personale sau alte informaţii sensibile.

Conexiunea dvs. la site

Google Chrome vă notifică despre criptarea conexiunii dvs. În cazul în care conexiunea dvs. este nesecurizată, terţe părţi pot vedea sau falsifica informaţiile pe care le furnizaţi pe site.

Google Chrome a stabilit cu succes o conexiune securizată la site-ul pe care-l vizitaţi.

Conexiunea dvs. la site nu este criptată. Acest lucru este normal pentru site-uri obişnuite HTTP (căutaţi pictograma în bara de adrese).

Conexiunea dvs. la site este criptată, dar Google Chrome a detectat conţinut mixt pe pagină.Fiţi precaut(ă) dacă introduceţi informaţii pe această pagină. Conţinutul mixt poate cauza crearea unei portiţe de acces pentru ca cineva să manipuleze pagina. Acest conţinut poate include imagini sau anunţuri terţă parte încorporate în pagină.

Conexiunea dvs. la site este criptată, dar Google Chrome a detectat scriptare mixtă în pagină. Fiţi precaut(ă) dacă introduceţi informaţii personale pe această pagină. Scriptarea mixtă poate oferi o oportunitate de acces pentru ca cineva să preia controlul asupra paginii. Acest conţinut poate include scripturi sau videoclipuri terţă parte încorporate în pagină.


Dacă sunteţi conectat(ă) la internet printr-o reţea wireless publică, scriptarea mixtă este şi mai riscantă, pentru că reţelele wireless sunt mai uşor de corupt decât reţelele cablate.

Accesaţi istoricul

Aceasta va arăta dacă aţi mai vizitat acest site înainte. Totuşi, dacă aţi şters memoria cache şi cookie-urile, istoricul paginilor vizitate este şi el şters

Aţi vizitat site-ul şi înainte, deci este posibil să aveţi încredere în acest site.

Nu aţi vizitat niciodată acest site până acum. Acest mesaj este normal dacă ştiţi că acest fapt e adevărat. Cu toate acestea, dacă site-ul vi se pare cunoscut şi nu aţi golit recent istoricul de navigare, site-ul poate pretinde a fi un alt site. Acţionaţi cu prudenţă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu